3 manieren waarop gastauteurs zorgen voor meer leerlingen op de website van jouw school

Gemaakt
1 september 2021
Laatste update
5 januari 2023
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Als websitebouwer en websitemaker voor schoolwebsites schrijf ik berichten als gastauteur. Het kost veel tijd, maar je krijgt hierdoor veel meer potentiële leerlingen op de website van je school!
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Waarom is gastbloggen belangrijk voor schoolwebsites?

Ik geloof dat het plaatsen van berichten van gastauteurs de belangrijkste strategie is om het lezerspubliek van leerlingen van je schoolwebsite te laten groeien. Hoe dit werkt, zal ik in deze blog uitleggen.

Wat is gastbloggen?

Allereerst: laten we onze voorwaarden definiëren. "Gastbloggen" betekent het schrijven en publiceren van een artikel op de website of blog van iemand anders.

Ik bied dit aan op mijn eigen site (af en toe) en ik schrijf ook voor andere blogs en sites met doelgroepen die ik wil spreken. Het is een geweldige manier om in contact te komen met nieuwe lezers en jouw naam bekend te maken.

Er zijn drie redenen waarom gastbloggen zo'n belangrijke strategie is voor elke school om hun online invloed op te bouwen.

1. Gastpost bouwt relaties op

Scholen hebben goede inhoud nodig. Door een goede gastauteur te zijn en waarde toe te voegen aan de blog van een docent of een andere school, bouw je relaties op.

Door vrienden te maken met andere scholen en docenten door gastblogs te plaatsen, vergroot je je invloed op het gebied van sociale media. Je berichten zullen namelijk door hen verspreidt worden, wat zal leiden tot meer lezers op jouw website (wat uiteindelijk zal leiden tot meer aanmeldingen van nieuwe leerlingen).

2. Gastblogs zijn geweldig voor zoekmachines

Het is goed om je gastblog gratis aan te bieden, om de kans te vergroten dat het wordt opgenomen op de andere website. Het enige punt waarover je niet moet onderhandelen, is dat er in het artikel een link moet komen naar jouw schoolwebsite (dit plaats je meestal aan het begin of het einde van je blog).

Na verloop van tijd zullen deze "backlinks" de waarde van jouw schoolwebsite voor zoekmachines verhogen, waardoor jouw inhoud gemakkelijker te vinden is via Google.

3. Gastblogs zorgen ervoor dat jouw school kennis maakt met nieuwe mensen

Misschien is het beste deel van een gastblog dat je een reeds bestaande community kunt betreden en je bericht kunt delen. Het stelt je in staat om met nieuwe docenten en scholen in contact te komen, wat je uiteindelijk ten goede kan komen, als je het goed doet.

Als je waarde toevoegt aan het internet, zul je dat na verloop van tijd zien veranderen in meer leerlingen en ouders die je website bezoeken. Stel dat je dit omkeerd, je vraagt alleen maar iets aan mensen en bent alleen maar bezig met het verkopen van je school, dan krijg je een slechte reputatie.

Waarde toevoegen via gastblogs, zorgt ervoor dat je leerlingen helpt, wat na verloop van tijd zijn vruchten gaat afwerpen..

Wat als iemand anders op jouw website een gastblog wil aanbieden?

Dat moet je zeker toelaten. Het vergroot de kans dat ze jouw gastblog op hun website toelaten. Belangrijker nog, de kans is groot dat ze op hun eigen website een link maken die verwijst naar jouw schoolwebsite. Ze willen namelijk graag laten weten dat hun tekst op jouw schoolwebsite staat.

Stel dat je een gastblog schrijft. Hoe doe je dat dan?

  • Maak een link op je eigen website die verwijst naar de andere website.

  • Doe dit ook andersom. Zet in het bericht een link die verwijst naar jouw schoolwebsite.

  • Promoot het bericht op sociale media (meerdere keren)

  • Als iemand een reactie plaatst op sociale media of op de website. Geef dan zo snel mogelijk een reactie.

Gastbloggen is belangrijk

Het posten van een gastblog op een andere sites is super effectief. Het zorgt voor 5 keer zoveel bezoekers op je eigen schoolsite (t.o.v. een normaal blogbericht op je eigen website). Hiervoor moet je wel zorgen dat je een backlink krijgt.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.