3 redenen waarom je een schoolwebsite nodig hebt

Gemaakt
7 november 2021
Laatste update
19 januari 2023
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Als websitemaker weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je een goede website hebt voor jouw school. In de wereld van technologie is het belangrijk dat jouw school wordt gevonden, maar dat is niet de enige reden voor een schoolwebsite.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Waarom zou jouw school een website nodig hebben?

In de wereld van technologie is het moeilijk om een ​​bedrijf te vinden dat geen website heeft. Het is ook moeilijk om er een te vinden die niet online aanwezig is. Dus als je geen website hebt, is de kans groot dat een potentiële klant je niet gaat vinden.

Dit is belangrijk voor bedrijven en organisaties, maar het is zeker ook belangrijk voor scholen. Websites voor scholen zijn om vele redenen uiterst belangrijk. Ik laat je in deze blog er 3 zien.

1. Het maakt jouw school geloofwaardig

Een website geeft je potentiële leerlingen niet alleen informatie, maar laat ook zien dat je met de tijd meegaat. Als je een website hebt en internetmarketingstrategieën gebruikt, zullen toekomstige leerlingen begrijpen dat je geïnteresseerd bent in de groei en innovatie van je school. En (zoals gezegd) je kunt het gebruiken als een plek om informatie weer te geven. Het is als een advertentie die altijd beschikbaar voor leerlingen en ouders die het willen zien. Je kunt het ook gebruiken om getuigenissen van oud-leerlingen te plaatsen.

2. Met een schoolwebsite kun je een breed publiek bereiken

Met behulp van jouw digitale strategie kun je honderdduizenden mensen bereiken. Door een mooie website, een geweldig social media platform en degelijke informatie te hebben, zullen leerlingen naar jouw school willen gaan. Ze zullen zien dat je betrouwbaar bent en ze graag op de hoogte wilt houden. Met internet kun je letterlijk miljarden mensen tegelijk bereiken met slechts één klik op de knop. De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Het helpt je belangrijke informatie door te geven

Met een schoolwebsite kun je belangrijke informatie naar buiten zenden. Geef tips over hoe je moet leren of vertel wat er bijzonder is aan jouw school en wat jouw school uniek maakt. Plaat het allemaal op de website van jouw school.

Gebruikers hebben niet meer dan 50 milliseconden (0,05 seconden) nodig om een ​​mening te vormen over de website van jouw school. Denk aan webdesign voor scholen dat belangrijke informatie geeft en jou laat zien als een geloofwaardige onderwijsinstelling. Webdesign voor scholen helpt leerlingen (en ouders) een positief oordeel te vormen over jouw etablissement.

Wil jij meer leerlingen werven voor jouw school?

De meeste schoolleiders weten niet hoe ze hun school moeten promoten, daarom maak ik effectieve websites en sociale media, waardoor scholen meer leerlingen krijgen.

Ik wil je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt. Daarbij gaan we kijken of ik de meest geschikte persoon ben om je te helpen. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden.

Vind je dit interessant? Maak dan een gratis afspraak.