Basisschool

De template
voor basisscholen

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Uitdaging

De homepagina is een onderdeel van een conceptwebsite en is niet gedaan in opdracht voor een klant. Voor mezelf had ik de uitdaging gesteld om veel bewegende elementen te gebruiken, terwijl de website ook rust en autoriteit moest uitstralen.

Resultaat

In het resultaat zijn alle technieken gebruikt waarin leerlingen en ouders maximaal worden verleidt tot een actie. In dit geval ligt de focus op de aanmelding van nieuwe leerlingen. Korte en bondige informatie heeft geleid tot duidelijkheid. Dit is afgewisseld met sociaal bewijs en de "Call to Action" is op de juiste plaatsen geplaatst.

Kleuren

In de website heb ik gekozen voor de kleuren donkerblauw en donkerpaars, om de betrouwbaarheid en autoriteit van de school te benadrukken. Wit is gebruikt om de website rust en vernieuwing te laten uitstralen.

Basisschool website maken

Template

voor basisscholen

Een website waarin alle onderdelen voor de perfecte promotie bij elkaar komen.

Goed ontwikkeld

Op alle schermen

Daarvoor zijn bepaalde effecten en bewegende elementen voor de smartphone en tablet aangepast, zodat de website duidelijk blijft en goed blijft werken.

Mobile basisschool website

Kleuren

Opvallend, betrouwbaar en overzichtelijk

Omdat deze website gemaakt is als template, is er een maar 1 kleur gebruikt om de aandacht op te focussen. Deze kleur is aanpasbaar op basis van de kleur die je als basisschool gebruikt in je logo.

  • Hoofdkleur: wit. Gebruik: achtergrond.
    Wit staat voor balans, kalmte en neutraliteit.

  • Secundaire kleur: zwart. Gebruik: tekstblokken, titels en tekst.
    Zwart staat voor serieus, controle en onafhankelijkheid.

  • Accentkleur: blauw. Gebruik: actieknoppen.
    Blauw staat voor betrouwbaar en daadkrachtig.

Indeling

De juiste focus op de juiste plek

Het eerste wat je ziet op de website is het belangrijkste. De meeste ouders zijn binnen 15 seconden weg van je website en komen daarna nooit meer terug.

In de afbeeldingen zie je waar de ouders binnen 5 seconden naar kijken.

We zien een perfecte verdeling. De ouder focust eerst op de titel (en unieke karakter van de school), waarna ze zich visueel gaan voorstellen hoe het is om les te krijgen op deze school (via de afbeelding). Daarna gaat de aandacht naar de aanmeldknop rechts bovenin, waardoor er een grotere kans op aanmelding ontstaat.

Heatmap basisschool website