Mijn werk

Het favoriete project
waar ik aan heb gewerkt

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Uitdaging

De homepagina is een onderdeel van een conceptwebsite en is niet gedaan in opdracht voor een klant. Voor mezelf had ik de uitdaging gesteld om veel bewegende elementen te gebruiken, terwijl de website ook rust en autoriteit moest uitstralen.

Resultaat

In het resultaat zijn alle technieken gebruikt waarin leerlingen en ouders maximaal worden verleidt tot een actie. In dit geval ligt de focus op de aanmelding van nieuwe leerlingen. Korte en bondige informatie heeft geleid tot duidelijkheid. Dit is afgewisseld met sociaal bewijs en de "Call to Action" is op de juiste plaatsen geplaatst.

Kleuren

In de website heb ik gekozen voor de kleuren donkerblauw en donkerpaars, om de betrouwbaarheid en autoriteit van de school te benadrukken. Wit is gebruikt om de website rust en vernieuwing te laten uitstralen.

websitebouwer website bouwen maken scholen  school schoolsite

Mijn laatste werk

College Reimerswaal

Een concept homepagina, waarin alle onderdelen voor de perfecte promotie bij elkaar komen.

Favoriet van het personeel

Geintje! 
Er is geen personeel

Goed ontwikkeld

Op alle schermen

Daarvoor zijn bepaalde effecten en bewegende elementen voor de smartphone en tablet aangepast, zodat de website duidelijk blijft en goed blijft werken.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Kleuren

Betrouwbaar, wijsheid en balans

Scholen werken vaak vanuit hun logo om een website te laten maken. Omdat het een conceptproject was kon ik uitgaan van de best mogelijke kleuren die scholen kunnen gebruiken.

  • Hoofdkleur: wit. Gebruik: achtergrond.
    Wit staat voor balans, kalmte en neutraliteit.

  • Secundaire kleur: donkerblauw. Gebruik: tekstblokken, titels en tekst.
    Donkerblauw staat voor betrouwbaarheid en kracht.

  • Accentkleur: paars. Gebruik: actieknoppen en titels.
    Paars staat voor wijsheid, creativiteit en verbeeldingskracht.

Indeling

De juiste focus op de juiste plek

Het eerste wat je ziet op de website is het belangrijkste. De meeste leerlingen zijn binnen 15 seconden weg van je website en komen daarna nooit meer terug.

In de afbeeldingen zie je waar leerlingen binnen 5 seconden naar kijken. 1 staat voor het eerste waar leerlingen naar kijken en 4 het laatste.

We zien een perfecte verdeling. De leerling focust eerst op de knop aanmelden, waarna ze op zoek gaan naar de reden voor aanmelding. In de titel staat de uitleg, waarom ze zichzelf moeten aanmelden. De derde focus ligt op de knop waar ze meer informatie kunnen krijgen, waarna ze zichzelf focussen op de achtergrond van een bewegende video. Via de video visualiseert de leerling hoe ze les krijgen op deze school.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederlandwebsitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland