De gids voor de beste branding voor scholen

Gemaakt
15 februari 2022
Laatste update
1 augustus 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Merk / branding
Samenvatting
Scholen besteden meestal niet veel aandacht aan het ontwikkelen van hun merk. In plaats daarvan vertrouwt men op hun reputatie en hun cijfergemiddelde om nieuwe potentiële leerlingen aan te trekken. Helaas is dit niet genoeg om jezelf te onderscheiden in het onderwijsaanbod. In deze handleiding kunnen docenten en de directie leren hoe ze hun school het beste kunnen onderscheiden van andere scholen.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe kun je als school het beste je reputatie verbeteren via het schoolmerk?

Zodra de aanmeldingen voor een school teruglopen, begint de school het belang in te zien om zichzelf te onderscheiden van andere scholen. Sommige scholen weten zichzelf te onderscheiden door hun uitzonderlijke autoriteit of door hun langdurige bestaan, maar de meeste scholen hebben moeite om zichzelf te onderscheiden van andere scholen. Te veel scholen hebben een merkboodschap die te gemakkelijk uit te wisselen is met een andere school.

Denk maar eens aan alle copy-paste afbeeldingen van lachende leerlingen die je op elke schoolwebsite ziet. Of wat dacht je van die slogan "jouw toekomst begint hier".

Naarmate de educatieve markt concurrerender wordt, zijn vage berichten niet voldoende om jouw instelling te laten schitteren. De waarheid is dat het voortbestaan ​​van elke school tegenwoordig afhankelijk is van hun vermogen om leerlingen of studenten aan te trekken.

Waarom scholen een 10 moeten scoren voor hun merk

Op het eerste gezicht is een school net een bedrijf. Ouders geven hun zuurverdiende geld af in ruil voor een dienst: onderwijs.

Het belangrijkste verschil tussen scholen en reguliere bedrijven is dat een instelling voor onderwijs ervaringsgericht van aard is. Iedereen gaat naar een school en verwacht verschillende dingen en hoopt op specifieke resultaten. Hoewel het juiste school of opleiding de deur kan openen naar de toekomst die je wilt, is dat alles wat het kan doen - geen enkele school kan succes garanderen voor elke leerling.

De ongrijpbaarheid van de dienst die scholen verkopen, is een van de redenen waarom hun merk zo belangrijk is. Uiteindelijk is het merk van jouw school datgene wat je jouw leerlingen kunt beloven, om hen ervan te overtuigen dat wat er ook gebeurt, hun investering in jouw school de moeite waard is.

Naar school gaan is een behoorlijke investering voor een leerling. Ouders betalen geld en leerlingen betalen met hun tijd. Je moet dus de waarde laten zien van jouw school:

  • Gedeelde waarden: Lever je de ervaringen waar leerlingen elke dag naar op zoek zijn? Als een actieve gemeenschap en een toewijding aan diversiteit?

  • Constante ondersteuning: begeleidt je leerlingen bij de uitdagingen waarmee ze in hun schoolcarrière worden geconfronteerd? Wat voor soort begeleiding bied je aan?

  • De school: Zelfs als je geen succes kunt beloven, kun je je leerlingen dan geruststellen dat ze een opleiding krijgen van de beste experts in hun vakgebied?

Jouw schoolmerk is belangrijk omdat het het concept van onderwijs tastbaarder maakt en een bepaalde kwaliteit van ervaring belooft. Met de juiste merkcampagne voor de school kun je de beslissing van de ouders om geld uit te geven aan wat je te bieden hebt, opnieuw bevestigen.

De voordelen van een geweldig schoolmerk

Zoals hierboven vermeld, is een schoolmerk een belofte - het grote idee dat je je leerlingen aanbiedt.

Als je branding op de juiste manier gebruikt, kun je een emotionele band met je leerlingen maken en hen overtuigen om hun tijd te investeren, zelfs als ze niet zeker weten wat de uitkomst van die uitgave zal zijn.

Meestal worstelen instellingen in het onderwijs met branding omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen. Onthoud dat schoolbranding meer is dan een mooie en modern logo. Je moet een reeks richtlijnen voor je schoolmerk opstellen waar de hele instelling naar kan leven.

De experts van essaywriter.nyc zijn het erover eens dat de enige echte manier voor onderwijsinstellingen om vooruit te komen, is met een coherente merkstrategie voor scholen.

Het goede nieuws is dat, aangezien zoveel scholen te kampen hebben met merkproblemen, elke school die een succesvolle strategie kan implementeren, automatisch een stap voor is op de rest. Aangezien leerlingen en ouders van alle achtergronden ernaar streven om meer prominente verbindingen op te bouwen met scholen in alle soorten en maten, vormt het veranderende landschap zowel een uitdaging als een kans.

Door een school te binden aan het juiste imago en de juiste identiteit:

  • Verkrijg je een concurrentievoordeel in jouw markt: jouw merk onderscheidt je van de andere organisaties in jouw regio. Het zijn niet alleen de geweldige lessen en docenten die leerlingen aanspreken - het is ook het merk.

  • Loyaliteit ontwikkelen: de erkenning die je krijgt van een sterke merkcampagne van de school kan ook leiden tot een grotere betrokkenheid. Dit betekent dat je alumni meer toegewijd raken aan je school en meer geneigd zijn om hun hulp te blijven bieden nadat ze hun diploma hebben gehaald.

  • Verbeterde geloofwaardigheid: een opleiding is geen kleine investering. Je moet leerlingen ervan overtuigen dat ze erop kunnen vertrouwen dat je iets van ongelooflijke waarde levert. Een geweldig merk leidt tot een sterke reputatie en de geloofwaardigheid die je nodig hebt.

Een spoedcursus schoolbranding: 3 stappen die je moet nemen

Als je ooit eerder schoolbranding hebt onderzocht, dan heb je waarschijnlijk een slechte "gelijkheid" opgemerkt in veel strategieën. De slogans en branding voor de meeste organisaties lijken opmerkelijk veel op elkaar. Talloze scholen hebben ouderwetse logo's in jaren '90 stijl, terwijl andere te hard hun best doen om te moderniseren.

Veel slogans zijn meestal een mengelmoes van sentimenten die verwijzen naar de instelling die op de een of andere manier uniek of speciaal is, verminderd door bijna elke andere studieplek die dezelfde bewering doet. Het is op zijn best voorspelbaar en in het slechtste geval flauw.

Om uw merkcampagne voor de universiteit te laten opvallen, is het belangrijk om na te denken over wat uw instelling anders maakt. Hier zijn enkele ideeën voor het upgraden van uw universitaire merkidentiteit.

1. Vind je sterke punten

Wanneer een bedrijf aan haar merk begint te werken, kijken ze naar een aantal dingen, waaronder hun gebruikerspersonages, hun product en hun 'unieke verkoopargument'. Scholen moeten ook hun eigen punten ontdekken waar ze in uitblinken en moeten dat uitlichten.

Er zijn allerlei educatieve bedrijven die allemaal strijden om dezelfde aandacht. Om je school te onderscheiden moet je weten wat jou speciaal maakt.

Is er bijvoorbeeld een bepaald studiegebied waaraan jouw school extra aandacht geeft, zoals cultuur of technologie? Heb je een specifieke cursus of diploma die alleen jouw school kan aanbieden, of een evenement die bijzonder gerespecteerd wordt in de gemeenschap?

Soms kan een brandingcampagne van een school zich richten op iets buiten het aangeboden onderwijs. Bied je bijvoorbeeld een fantastische leerervaring, met een ultramoderne technologieruimte en tal van geweldige buitenschoolse activiteiten? Ontdek wat leerlingen naar jouw organisatie drijft en gebruik dit als uitgangspunt voor jouw brandingrichtlijnen.

2. Ken je verhaal

In een wereld die wordt gedreven door emoties en affiniteit, is storytelling een integraal onderdeel geworden van marketing en branding. Als het gaat om het brandmerken van een school, kan een verhaal een krachtige manier zijn om een ​​instelling diepte te geven en de connecties die je maakt met potentiële leerlingen te versterken.

Het goede nieuws is dat alle scholen een verhaal hebben. Of je nu een oude organisatie bent met een lange geschiedenis, of een gloednieuwe school die expliciet is gebouwd om een ​​bepaald probleem op te lossen, de kans is groot dat je een uniek verhaal hebt. Kijk waar je school vandaan komt, wat het in de loop der jaren heeft bereikt en waarom het überhaupt is begonnen.

Hoe meer erfgoed en doel je naar je schoolmerk kunt brengen, hoe gemakkelijker het zal zijn om toekomstige leerlingen het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van een belangrijke, groeiende gemeenschap.

3. Bekijk de concurrentie

Net als elke organisatie hebben scholen concurrentie op de markt. Er zijn tal van scholen die hetzelfde zijn als jouw school, ze hebben vergelijkbare lessen en een geweldig team van docenten. Een onderdeel van het brandmerken van een school is het vinden van een manier om jezelf te onderscheiden van de andere concurrenten in jouw regio.

Gelukkig heb je, als je je sterke punten en je historische punten met succes hebt gesorteerd, al een lijst met cruciale onderscheidende factoren om mee te werken. Het is echter ook handig om een ​​snelle concurrentieanalyse.

Een concurrentieanalyse geeft je ook inzicht in de zwakke punten van andere schoolmerken, zodat je je school kunt bouwen om de problemen op te lossen waarvan je weet dat je leerlingen er mee te maken hebben.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig om het merk voor mijn school op te bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.