Deze tools mag je als school niet missen voor je sociale media

Gemaakt
25 juli 2021
Laatste update
2 maart 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Er zijn tal van tools om de productiviteit van jouw school te verhogen, zegt websitebouwer Robbert van Empel. Dat betekent dat je sociale media professioneel kunt gaan gebruiken zonder dat je een volledig social media-team hoeft te hebben voor jouw school.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Welke tools kun je als school het beste gebruiken?

Het geheim van effectief gebruik van sociale media is om te profiteren van tools die veel van het werk automatiseren of vereenvoudigen.

Betrokkenheidsbeheer

Social media is geen middel om alleen maar te zenden, het is een manier om met leerlingen en ouders in contact te komen. Social media management tools zoals Hootsuite kunnen je helpen om alle vermeldingen en berichten gericht op je school te centraliseren in één dashboard. Dan kun je reageren en deelnemen zonder dat je jezelf hoeft aan te melden bij elk van jouw individuele sociale media-accounts.

Analytics

Door al jouw analytische gegevens op één plek te verzamelen, kun je een beter beeld krijgen van jouw sociale inspanningen in het algemeen. Hootsuite Insights biedt een goed overzicht van hoe goed je het gesprek in jouw ruimte vastlegt. En met Hootsuite Analytics kun je gedetailleerde rapporten maken van je prestaties via sociale kanalen.

Grafische afbeeldingen

Als je problemen hebt met het maken van opvallende afbeeldingen voor je berichten, gebruik dan tools die je helpen de klus te klaren. VSCO, A Color Story en Canva zijn enkele van mijn favorieten. Je kunt meer tools voor het bewerken van foto's vinden in mijn bericht over het bewerken van Instagram-foto's.

Inhoudsbeheer

Het kan een worsteling zijn om elke dag nieuwe inhoud te bedenken om te delen. Contentcuratie kan helpen. Het is de kunst om kwaliteitsposts van anderen te delen (uiteraard met vermelding/verwijzing).

Het kan een geweldige manier zijn om waarde te bieden aan jouw volgers en hen betrokken te houden. Tools zoals BuzzSumo en Pocket kunnen je helpen bij het vinden en organiseren van inhoud om te delen. Je kunt meer tools voor contentbeheer vinden in de beginnershandleiding voor contentcuratie van Hootsuite.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.