Een nieuwe wireframe voor de Sigger School

Gemaakt
19 september 2021
Laatste update
8 oktober 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Voor een nieuwe concept homepagina wil ik laten zien hoe belangrijk het is om jezelf als school te onderscheiden. Daarbij ben ik als websitebouwer uitgegaan van een school die zichzelf richt op leerlingen met een topprestatie (zoals leerlingen die een topsport beoefenen, muziek maken of kunst maken). Waar moet je beginnen met een nieuwe homepagina? Dat doe je in een wireframe.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Wat is een wireframe?

Een wireframe is een tweedimensionale illustratie van de interface van een pagina die zich specifiek richt op de toewijzing van ruimte en prioritering van inhoud, beschikbare functionaliteiten en beoogd gedrag. Om deze redenen bevatten wireframes geen styling, kleur of afbeeldingen. Wireframes helpen ook bij het leggen van relaties tussen de verschillende sjablonen van een website.

Wireframes zijn belangrijk omdat ze snel te maken en aan te passen zijn. Heb je dus idee├źn voor jouw schoolwebsite of laat je een nieuwe website maken voor jouw school? Begin dan met een wireframe. Wil je zien hoe je zoiets doet? Bekijk dan de wireframe voor de Sigger School.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Afbeelding: wireframe voor de Sigger School (deel 1)

Sigger School

Deze school bestaat niet, waardoor er meer vrijheid is in het laten zien van de ideale homepagina. Het probleem van veel scholen is dat ze op hun website niet laten zien hoe ze zichzelf onderscheiden van andere scholen. Het is dus belangrijk om de kracht van je eigen school te laten zien. Bij deze school ben ik uit gegaan van een school die toppresteerders wil helpen hun dromen te bereiken. Toppresteerders kunnen op allerlei gebieden terugkomen, zoals sport, kunst, muziek, etc.

Hoe laat je zien dat jouw school de beste school is voor (bijvoorbeeld) toppresteerders. Dat doe je door in de titel te laten zien dat je er bent voor toppresteerders, waarna je omschrijft hoe je de toppresteerder helpt en vervolgens ondersteun je het met visuele elementen (waarin je ziet hoe huidige en oud-leerlingen een topprestatie leveren).

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Afbeelding: wireframe voor de Sigger School (deel 2)

De beste homepagina

Voor de wireframe ben ik uitgegaan van de handleiding voor de beste homepagina. Er is in de wireframe veel gebruik gemaakt van sociaal bewijs, wat betekent dat je ziet dat andere leerlingen goede ervaringen hebben met jouw school. Leerlingen (en ouders) zijn sneller geneigd om zichzelf aan te melden voor een school, als ze zien dat andere toppresteerders zich ook voor deze school aanmelden. In de wireframe is het sociaal bewijs te zien aan de ster op de landingspagina (waarin je ziet hoeveel sterren andere leerlingen geven voor deze school). Ook is sociaal bewijs te zien in de ervaringen van de huidige leerlingen en in de filmpjes van de oud-leerlingen (die natuurlijk hun doel hebben bereikt).

Extra aandacht is gegeven aan de methode waarop deze school leerlingen help om hun topprestaties te bereiken. De methode is toegelicht in 3 blokken, waarin vertelt wordt hoe de school leerlingen specifiek helpt.

Uitgebreidere uitleg voor de leerlingen kan gevonden worden via de vraagsectie, de lessentabel van de school en de toelichting van de directeur.

Het ontwerp

Wil je zien hoe naar aanleiding van de wireframe het ontwerp is gemaakt? Klik dan hier.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.