Een zakmes!? Waarom is het goed om af en toe een passieproject te doen?

Gemaakt
5 januari 2023
Laatste update
5 januari 2023
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Creatief
Samenvatting
Als websitemaker voor schoolwebsites ben ik veel creatief bezig in de digitale wereld. Voor inspiratie voor een nieuwe website zit ik voornamelijk op websites. Om dat te doorbreken kijk ik ook naar andere velden waar kunst en design gemaakt worden, zoals musea, tijdschriften, architectuur, etc. Het probleem daarbij is dat ik nooit een uitstapje maak om iets creatiefs te maken in de “echte” wereld.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Een zakmes voor sinterklaas

In december had ik voor de sinterklaasviering een mooi gedicht en een mooi zakmes gekregen. Mijn zoontje was overigens in verwarring, want zo’n ding was toch meer voor opa’s. Ik stond verstelt hoe handig een zakmes is en ik ging kwam op internet in een wereld van zakmessen terrecht.

Zo kwam ik uiteindelijk bij filmpjes uit, waarin mensen hun zakmes “pimpen” door de plastic zijkantjes eraf te halen en via houtbewerking zelf houten zijkantjes erop te zetten.

Het plan

Ik was totaal geïnspireerd en ging er zelf mee aan de slag. Het plan was simpel. Ik snoei mijn kersenboom in de tuin en pak een tak. Deze ga ik zagen en schuren en zo lang totdat ik de perfecte zijkantjes had.

Robbert met kersenhout uit eigen tuin

Afbeelding: Robbert met kersenhout uit eigen tuin.

Actie

Het leek zo simpel, maar ik kwam er al snel achter dat ik niet de juiste spullen had. Toch probeerde ik met mijn beperkte middelen het hout te bewerken.

Het koste me tijd, heel veel tijd. Maar liefst 2 volle dagen was ik bezig. Met zagen, schuren, met een mes kleine snippers weg snijden, met een kleine slijptol inkepingen maken (zodat het pincet en de tanden stoker er ook in konden) en gaten maken met kleine boortjes (met de blote handen).

Succes

Hoewel er helemaal aan het einde toch iets te ver was doorgeboord en er een klein scheurtje in het hout zat (balen!). Had ik na veel doorzettingsvermogen, blaren en bloedende handen, het succes wat ik wilde behalen!

Inspiratie

Hoewel ik er waarschijnlijk veel te veel tijd en moeite in heb gestoken, heb ik mezelf uit mijn comfortzone gehaald. Daarnaast ben ik geïnspireerd geraakt als websitemaker door een wereld waar ik geen idee van had en ben ik erachter gekomen dat je niet alles perfect hoeft te plannen om een mooi resultaat te bereiken.

Al met al, kan ik het iedereen aanraden om af en toe een volledig op te gaan in een passieproject!

Eindresultaat van het zakmes

Afbeelding: het eindresultaat van het zakmes.

Wil jij je school effectief promoten?

De meeste schoolleiders weten niet hoe ze hun school moeten promoten, daarom maak ik effectieve websites en sociale media, waardoor scholen meer leerlingen krijgen.

Ik wil je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt. Daarbij gaan we kijken of ik de meest geschikte persoon ben om je te helpen. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden.

Vind je dit interessant? Maak dan een gratis afspraak.