Hoe kun je als school je publiek vergroten op sociale media?

Gemaakt
25 juli 2021
Laatste update
9 mei 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Door het inzetten van online marketing via sociale media of het gebruiken van geografische zoekstreams kun je meer nieuwe potentiële leerlingen bereiken. Bekijk via dit bericht van websitebouwer Robbert hoe je dat kunt doen voor jouw school.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe kun je als school je publiek uitbreiden via sociale media?

Zodra je een duidelijk beeld hebt van wie jouw publiek is, kun je jouw socialemediaplan opnieuw bekijken. Daarna is tijd om te zoeken naar manieren om meer leerlingen en ouders te bereiken.

Toen bijvoorbeeld lockdown-maatregelen ertoe leidden dat meer mensen op zoek waren naar manieren om hun tijd thuis te vullen, schakelde The Great Courses Plus zijn Facebook-advertentiestrategie om, om zijn publiek snel uit te breiden. Ze creëerden een uitgebreide gratis proefaanbieding en maakten reclame voor een breed publiek in de Verenigde Staten. Vervolgens gebruikten ze vergelijkbare doelgroepen om nieuwe doelgroepen in Canada, het VK en Australië te bereiken die vergelijkbaar waren met hun beste bestaande klanten.  

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Bron: Facebook

Deze uitgebreide doelgroepstrategie zorgde voor een meer dan 10 keer hogere totale gemiddelde maandelijkse abonnementen. Je kunt ook sociale media gebruiken om het publiek voor jouw school uit te breiden. Hootsuite geo-zoekstreams kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het volgen van en reageren op lokale gesprekken over jouw school. Je kunt dan nieuwe potentiële leerlingen bereiken die zich al in jouw geografische gebied bevinden.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de sociale media van mijn school kan opbouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.