Hoe kun je animaties gebruiken voor de website van je school?

Gemaakt
19 januari 2022
Laatste update
6 december 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Als school wil je professioneel overkomen op ouders en leerlingen. Daarbij is de website van de school meestal het eerste contactpunt. Het is dus belangrijk om een goede schoolwebsite te laten maken, die er ook nog eens goed uitziet. Als websitebouwer gebruik ik hiervoor animaties.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Op welke manier kun je animaties gebruiken op je schoolwebsite?

De website van de school is meestal het eerste wat een potentiële leerling of een ouder ziet. Het moet ervoor zorgen dat ze de juiste informatie krijgen, maar het juiste gevoel van de school moet ook via het beeldscherm juist overkomen.

Een website die onoverzichtelijk en onduidelijk is en er slecht uitziet, zorgt ervoor dat ouders en leerlingen sneller afhaken van de website. Daarmee verklein je als school de kans dat ze zichzelf gaan aanmelden voor een open dag of proefles.

Waarom een animatie?

Er zijn veel manieren waarop je website aantrekkelijk kunt maken. Één van die manieren is beweegbare animaties. Het zijn elementen op een website die bewegen in beeld. Dit kan een tekst zijn die in het beeld verschijnt, maar het kan ook een afbeelding zijn die je eerst niet ziet en daarna wel. Animaties kunnen enorm uiteenlopen en een creatieve websitebouwer kan voor jouw school leuke dingen maken.

Een tijdschrift als voorbeeld

Een voorbeeld van een animatie is een tijdschrift-animatie die ik heb gemaakt. Zodra je met de muis over de afbeelding heen gaat, kun je zien dat er een pagina wordt omgeslagen, zodat je de binnenkant kunt zien.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Afbeelding: tijdschrift-animatie.

Deze animatie kan een school gebruiken om bijvoorbeeld een schoolgids of schoolkant te promoten. Het zal meer de aandacht op een schoolgids of schoolkrant richten dan een normale afbeelding.

Wat is er nog meer mogelijk?

De mogelijkheden zijn eindeloos en het ligt vooral aan de creativiteit van degene die de website voor jouw school maakt. Wil jezelf inspiratie opdoen voor jouw school? Dan kun je deze voorbeelden bekijken:

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.