Hoe kun je de informatie op je schoolwebsite overzichtelijk maken?

Gemaakt
8 februari 2022
Laatste update
16 september 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
De meeste scholen bieden de informatie op hun website onoverzichtelijk aan. Leerlingen en ouders weten de informatie niet te vinden, waardoor ze verkeerde keuzes maken op de schoolsite. Maak de juiste keuze bij de indeling van je schoolwebsite, zodat de communicatie verbeterd.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Waarom is het voor scholen belangrijk om informatie in blokken aan te bieden?

Het woord blok is meestal iets wat onderdeel is van wat groter is. Bij een ontwerpen van een website betekent het dat je grote stukken informatie in kleinere blokken informatie moet verdelen (in plaats van dat je een grote hoeveelheid ongestructureerde informatie aanbied).

Voor ouders en leerlingen is het makkelijker om informatie in kleinere blokjes tot zich te nemen en te onthouden.

Wil je weten waarom het belangrijk is en hoe je dit het beste kunt aanpakken? Bekijk dan de video hieronder.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig om de website voor mijn school te laten bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.