Hoe kun je een interactieve foto gebruiken voor de website van jouw school?

Gemaakt
2 januari 2022
Laatste update
28 februari 2023
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Als je een nieuwe website voor je school laat bouwen, dan kun je nadenken over het gebruik van realisme. Een interactieve foto kan leerlingen helpen om zich meer betrokken te voelen bij jouw school. Kijk hier het voorbeeld van websitebouwer Robbert van Empel.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe kun je je schoolwebsite realistischer maken?

Er zijn soms omstandigheden waardoor een school geen fysieke open dag kan organiseren. Recent heeft dat de corona-crisis ons dat geleerd. Scholen gaan daarom opzoek naar alternatieven, zoals het laten maken van streetview versie van hun school.

De gedachten is dat leerlingen dan in de gelegenheid zijn om alsnog door de school te lopen en dat klinkt goed. Helaas wordt hier echter weinig gebruik van gemaakt. Leerlingen hebben het geduld niet om door een gebouw heen te klikken.

15 seconden

De meeste leerlingen zitten maximaal 15 seconden op de website van jouw school. Je moet in deze korte tijd een goede indruk geven van jouw school, laten zien wat jouw school uniek maakt en ze vervolgens leiden naar een actie waarvan jij wilt dat ze die nemen (zoals het aanmelden voor een proefles).

Interactieve foto

Om de leerlingen een realistisch gevoel te geven kun je gebruik maken van een interactieve foto. Dit is niet een foto waarbij een leerling een actie moeten nemen, maar het gaat om een foto waarbij leerlingen het gevoel krijgen aanwezig te zijn op de school.

Dit is te bereiken door beweging toe te voegen aan een foto, die geactiveerd wordt door het bewegen van je muis.

Via deze link kun je een voorbeeld zien van één van mijn websites, waarin een interactieve foto is gebruikt. Mocht je het bezoeken via een tablet of telefoon, dan is de interactiviteit uitgeschakeld. Het is dus alleen te zien op een laptop of PC. Helaas werkt de interactiviteit niet in Safari (zoals zoveel interactieve onderdelen in het algemeen niet werken in Safari). Alle andere browsers werken gelukkig wel.

Lagen

Ik heb dit effect weten te creëren door te werken met verschillende lagen. De achterste laag is de foto van de school, die in een 3d-ruimte beweegt. De lagen daarboven (de struik, de wolken en de tekst) bewegen in een 2d ruimte.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.