Hoe kun je face charts gebruiken voor jouw school?

Gemaakt
10 september 2021
Laatste update
8 oktober 2021
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Tijdens de eerste mentorles, tijdens ouderinformatieavonden en tijdens de promotie van je school willen leerlingen en ouders kennis maken met de docent, de directeur en de school. Een face chart kan je helpen om dit op een leuke manier te doen. Bekijk hier mijn versie als websitebouwer.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Gebruik face charts om op een leuke manier leerlingen en ouders kennis met je te laten maken

Er zijn veel momenten waarbij ouders en leerlingen kennis willen maken met docenten, de directeur en de school in het algemeen. Een face chart kan je daarbij helpen.

Wat is een face chart?

Vertaalt vanuit het Engels betekent het een 'gezichtskaart'. Je pakt het zijaanzicht van je eigen gezicht en kleurt deze in met een diagram. In de diagram plaats je kenmerken van jezelf.

Hoe kun je een face chart inzetten?

Gebruik de face chart om de hoofdboodschap over te brengen. In mijn geval ben ik maker van websites voor scholen, dus zie je in mijn face chart (in de afbeelding hieronder) dat 50% bestaat uit "website maker".

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Afbeelding: face chart van Robbert van Empel.

De op een na grootste verdeling gebruik je om de boodschap te ondersteunen. Voor mij geldt dat ik docent ben op een middelbare school. Hierdoor zien mensen dat ik mezelf onderscheid van andere makers van websites (en dat ik daarmee geschikter ben voor het maken van websites voor scholen).

De andere verdelingen gebruik je om mensen kennis met je te laten maken, maar ook laat je op een grappige manier zien wat jouw bijzonder maakt. Gebruik daarbij vooral datgene wat "raar" is. Mensen zullen je daardoor beter blijven onthouden en het creƫert meteen een goede sfeer tijdens een presentatie. Bij mij is dat bijvoorbeeld dat mijn lievelingssnoep chocolade rozijnen is en dat ik niet kan ophouden met het eten ervan (terwijl ik tegelijkertijd allergisch ben voor suiker)!

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.