Hoe kun je het karakter van je school uitstralen via jouw website?

Gemaakt
5 januari 2022
Laatste update
22 november 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Voor scholen is het belangrijk om zichzelf te onderscheiden van andere scholen. Een manier om dit te doen, is door het karakter van je school weer te geven via de schoolsite. Hoe kun je dit laten maken? Hier krijg je een voorbeeld van websitebouwer Robbert van Empel.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe breng je het schoolkarakter over via de schoolwebsite?

Het is voor scholen lastig om digitaal te laten zien hoe ze zichzelf onderscheiden van andere scholen in de regio. Toch is het belangrijk om dit goed te doen. Voor nieuwe potentiƫle leerlingen is een digitale connectie vaak de eerste manier om kennis te maken met een school.

De meeste scholen willen zichzelf onderscheiden door het weergeven van hun karakter. Maar hoe breng je dit digitaal over op de leerling? Lees in deze blog hoe je dat doet.

Direct zichtbaar

De juiste sfeer van de school moet direct zichtbaar zijn. Leerlingen zitten tussen de 5 tot 15 seconden op een schoolwebsite. Het is dus van belang dat ze direct het karakter van de school zien bij het bezoeken van de website.

Een handige manier om dit te testen is via de 5 seconden test. In essentie gaat het daarbij om dat je iemand 5 seconden lang de website te laten zien en dan te vragen naar wat diegene heeft gezien. Is het negatief of weet degene niet wat er op de website stond. Dan moet je als school aanpassingen verrichten. Een uitgebreid artikel over hoe je dit kunt doen, kun je vinden via deze link.

Visuele elementen

Een website kent veel mogelijkheden om visueel het karakter van jouw school over te brengen. Je moet de juiste kleuren gebruiken, de juiste foto's en de juiste beweegbare interacties. Als voorbeeld heb ik een concept gemaakt voor een gymnasium dat luxe wil uitstralen en tegelijkertijd wil laten zien dat ze talenten ontwikkelen. Het concept is te vinden via deze link: Stokkum Gymnasium.

Zodra je door de website scrolled, zie je dat de tekst van de school veranderd. Het straalt luxe uit. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de juiste kleuren: bruin, geel en zwart. Dit zijn de kleuren van autoriteit, toegankelijkheid en luxe. Wil je meer weten over het gebruik van kleuren voor de website van jouw school? Lees dan dit artikel.

websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Foto: startfoto van het concept Stokkum Gymnasium

De foto laat zien dat de school zich richt op cultuur, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid aan leerlingen biedt om zichzelf te ontwikkelen op de eigen talenten. Leerlingen die hun eigen talenten willen ontwikkelen zullen zichzelf hierdoor sneller aanmelden voor deze school.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.