Hoe maak je de nieuwe website van jouw school speciaal?

Gemaakt
4 januari 2022
Laatste update
5 januari 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Fysieke bezoeken aan scholen worden steeds moeilijker. Als school zet je daarom in op het laten bouwen van een digitale vervanging. Schaf als school niet te veel nieuwe producten aan. Maak een onvergetelijke ervaring van de website van je school. Lees hier hoe websitebouwer Robbert van Empel dit bereikt.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe kan jouw schoolwebsite een onvergetelijke ervaring worden?

De laatste jaren wordt het voor scholen steeds moeilijker om een fysieke open dag te organiseren voor potentiƫle nieuwe leerlingen. Het is voor scholen belangrijk dat ze de sfeer van hun school overdragen aan de leerling. Digitaal is dit moeillijk om te bereiken en daarom geven scholen steeds meer geld uit aan nieuwe tools, waarin ze bijvoorbeeld een streetview laten maken van hun school.

Dit kost veel geld en het resultaat is laag. De aandacht van leerlingen voor een tool is tussen de 5 a 15 seconden. Daarom kunnen leerlingen dit soort tools niet vinden of zijn ze niet gemotiveerd om er doorheen te klikken. Kortom, er zullen weinig leerlingen zijn die de sfeer van jouw school ontdekken via dit soort tools.

Hoe kun je dit dan wel doen?

Laat zien waarom je bijzonder bent

Leerlingen willen zien wat jouw school bijzonder maakt ten opzichte van andere scholen. Heeft jouw school iets unieks? Laat het dan direct zien. Zodra de leerling jouw schoolwebsite bezoekt, moet dit het eerste zijn wat ze zien.

In het voorbeeld wat ik heb gemaakt zie je dat de school een eigen zwembad heeft en zichzelf richt op leerlingen die bezig zijn met sport.

Alle leerlingen die sport belangrijk vinden, zullen zich direct aangesproken voelen. Maar ook leerlingen die niet gericht zijn op sport, zullen het aantrekkelijk vinden dat de school dit soort bijzondere faciliteiten heeft.

Maak er een onvergetelijke ervaring van

De meeste schoolwebsites zijn saai en statisch. Als school kun je door interactiviteit je website onvergetelijk maken. In het concept dat ik heb gemaakt "De school met een zwembad" (klik hier om het te zien), zie je hoe het water een rimpeleffect heeft als je met je muis beweegt.

Een dergelijke interactie maakt de website van je school onvergetelijk, bijzonder en professioneel. Het laat zien dat je bereid bent om leerlingen een bijzondere ervaring te geven zowel op school als digitaal. Dit zal resulteren in meer aanmeldingen voor je school.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.