Hoe vaak moet je als school berichten plaatsen in sociale media?

Gemaakt
25 juli 2021
Laatste update
18 februari 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Het enorme aantal marketingopties voor sociale media voor scholen lijkt misschien overweldigend, maar je hoeft als school niet alles te doen zegt websitebouwer Robbert van Empel. Het is belangrijker om kwaliteitscontent te creëren op een aantal belangrijke kanalen dan om aanwezig te zijn op elk afzonderlijk netwerk.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Zorg dat je als school de focus legt op kwaliteit in plaats van kwantiteit!

Zorg er vooral voor dat jouw sociale berichten waarde bieden. Als je alleen maar pitcht en promoot, is er weinig motivatie voor mensen om je te volgen. Onthoud dat sociale marketing gaat over het opbouwen van relaties.Het is belangrijk dat je menselijk bent, eerlijk bent en mooie berichten maakt.

Je kunt niet alles doen en er is geen reden om het te proberen. Bereik jouw leerlingen en ouders op de plaatsen waar ze al tijd online doorbrengen.

Richt je op het goed gebruiken van een of twee sociale kanalen, in ieder geval om te beginnen. Als je die eenmaal onder de knie hebt, kun je voortbouwen op wat je hebt geleerd en je inspanningen uitbreiden.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.