Hoe voorkom je keuzeverlamming op de website van jouw school?

Gemaakt
21 januari 2022
Laatste update
3 oktober 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
Bij het laten maken van een nieuwe website voor jouw school moet je rekening houden met keuzeverlamming. Bekijk de tips van websitebouwer Robbert van Empel.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Hoe kun je keuzeverlamming op jouw schoolwebsite voorkomen?

Jouw school kan negatieve gevolgen ervaren als er te veel keuzes zijn op de schoolwebsite. De meest voorkomende is keuzeverlamming.

Als een leerling teveel keuzes krijgt op de website, dan kan de leerling verlamt raken door het aantal opties. Daardoor zal de leerling geen keuze maken en de schoolwebsite verlaten en erger nog de kans dat deze terug komt op de website om informatie te vinden is tot een minimum gedaald.

Hoe je dit kunt voorkomen, kun je zien in de video hieronder.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.