Hoe weet je of het logo van jouw school effectief is?

Gemaakt
23 januari 2022
Laatste update
22 november 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Logo
Samenvatting
Je wilt een nieuw logo laten maken voor jouw school. Het moet direct herkenbaar zijn en het moet de boodschap van jouw school weerspiegelen. Hoe zorg je dat je logo goed opvalt en wanneer is het effectief en oogt het professioneel? Krijg hier 5 tips voor het beste schoollogo.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Waar moet je op letten bij het laten maken van een nieuwe schoollogo?

Helaas hebben veel scholen geen goed logo. Ze zien er gedateerd uit of zien er niet professioneel uit. Het is daarom verstandig om te kijken of het logo van jouw school effectief is en professioneel overkomt.

Een goed embleem

  • is uniek en onderscheidend

  • werkt op elk formaat en overal

  • het weerspiegelt de cultuur van jouw school

  • en is tijdloos.

Hoe krijg je zo'n logo? Hier zijn de vragen die je jezelf moet stellen als je wilt evalueren of het logo van jouw school goed is.

  • Kun je in 2 seconden zien wat het is?

  • Weten leerlingen en ouders meteen dat je een school bent?

  • Is het eenvoudig en gedenkwaardig? Kunnen leerlingen en ouders het logo herinneren?

  • Is het tijdloos, of moet je over een paar jaar een redesign doen?

  • Is het uniek? Onderscheidt het jouw school van concurrerende scholen?

  • Spreekt het leerlingen en ouders aan?

Het is duidelijk dat de behoeften en verwachtingen van jouw schoolmerk voor een logo heel anders zullen zijn als je een basisschool hebt, dan wanneer je een HBO hebt. Een HBO-instelling met een kinderlijk logo zal bijvoorbeeld niet zo snel serieus worden genomen, terwijl het bij een basisschool goed kan passen. Vergeet dus niet een stapje terug te doen en het grotere geheel te overwegen terwijl je een logo voor jouw school laat ontwerpen. Het gaat namelijk niet om persoonlijke smaak, het gaat om wat het beste werkt voor jouw school.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig om de logo voor mijn school te laten maken." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.