Kindmodel?! Hoe je als vader ontdekt dat je niet teveel naar je omgeving moet luisteren.

Gemaakt
27 januari 2023
Laatste update
27 januari 2023
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Persoonlijk
Samenvatting
In mei 2019 werd ik de trotse vader van mijn tweede kind Maan. En zoals alle ouders ben je trots op je kind en is ze de mooiste van de wereld. Nu vond ik mijn dochter dermate knap, dat ik eraan zat te denken om haar aan te melden voor een modellenbureau.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Kritiek

Uiteraard kreeg ik op diverse manieren kritiek. Waarbij ik kreeg te horen dat vaderliefde blind maakt (oftewel, je kind is eigenlijk helemaal niet mooi). Of andere ouders die zeggen, dat ze heel bewust hun kind niet aanmelden voor zoiets.

Een positieve ervaring

Een van mijn klanten vroeg of ze voor hun website foto’s mochten maken van Maan, waarbij Maan de rol van baby vertegenwoordigen. Samen met haar gingen we naar een fotoshoot en samen hadden we enorme lol. Door die positieve ervaring besloot ik dan toch om te kijken of ik haar kon aanmelden voor een modellenbureau. Op internet las ik dat kinderen een wit t-shirtje moeten dragen en even moeten oefenen met het maken van foto’s.

Super trots

Samen hadden we de grootste lol met oefenen met het maken van foto’s. Na een kwartiertje hadden we een paar mooie foto’s, waarna ik het naar een aantal modellenbureau’s stuurde. Twee weken laten bleken 2 modellenbureau’s geïnteresseerd! En na een aantal weken ging ik samen met Maan op bezoek bij een modellenbureau. De fotograaf en assistent was super professioneel, waardoor Maan zich helemaal op haar gemak voelde. Even laten zat mijn kleine Maan in een grote witte hal met studiolampen op haar gericht. Het is echt bizar hoe trots je op dat moment kunt zijn op je kind.

Een hecht team

Vorige week kreeg ik de foto’s te zien en de foto’s zijn uiteraard heel mooi geworden (zie ze hier de foto's). Maar belangrijker nog, samen met mijn dochter heb ik nu iets wat we echt samen doen als team. Kortom, luister niet teveel naar je omgeving. En doe datgene wat jij en je kind allebei leuk vinden om te doen.