Leer als school de leerlingen kennen via sociale media

Gemaakt
24 juli 2021
Laatste update
8 juni 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Sociale media
Samenvatting
Een van de redenen waarom het gebruik van sociale media voor het werven van nieuwe leerlingen voor jouw school zo effectief kan zijn, is dat je leerlingen op microniveau kunt targeten. Maar eerst moet je begrijpen wie je publiek is, zegt websitebouwer Robbert van Empel.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Leer je publiek kennen via sociale media

Begin met het verzamelen van gegevens over je huidige leerlingen.  Graaf dan dieper met social media analytics.  Je zult al snel begrijpen wie jouw school online bezoekt en met wie jouw school communiceert.

Hootsuite Insights Powered kan je helpen gedetailleerde informatie te vinden, zoals de belangrijkste hashtags, verwijzingssites en zelfs specifieke sociale auteurs voor termen die relevant zijn voor jouw school.

Nadat je jouw doelgroep hebt gedefinieerd, kun je leerlingpersona's maken, waarmee je de beste manieren begrijpt om met jouw publiek te praten. Hootsuite heeft een gratis persona-sjabloon om je op weg te helpen.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de sociale media van mijn school kan opbouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.