Waarom is het belangrijk om een goede website voor je school te hebben?

Gemaakt
7 maart 2022
Laatste update
26 april 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
De website van je school is erg belangrijk voor het maken van een goede eerste indruk, omdat dit vaak het eerste contact is dat leerlingen en ouders met de school hebben. Een goed schoolwebdesign is ook belangrijk voor het leveren van een goede gebruikerservaring voor de leerlingen die al op je school zitten.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

De belangrijkste kernmerken voor een goede schoolwebsite

Hoe ziet de schoolwebsite eruit?

Het algehele uiterlijk van de website van jouw school is het eerste dat leerlingen en ouders opmerken wanneer ze de website bezoeken. Dit omvat de lay-out, kleuren, afbeeldingen en lettertypen die je gebruikt om de website te bouwen. Zorg ervoor dat al deze factoren in overweging worden genomen bij het bouwen van de website, aangezien ze bijdragen aan het creëren van een algemene indruk van de school.

Content van hoge kwaliteit

Van een goede schoolwebsite wordt verwacht dat deze een reeks hoogwaardige content (of informatie) bevat. Vergeet niet om basisinformatie zoals contactgegevens, welkomstberichten, schoolwaarde en afbeeldingen toe te voegen aan de startpagina, gevolgd door leermiddelen, leerplaninformatie, nieuws, evenementenkalender en andere schoolinformatie.

Navigatie

Het ontwerp van de website en goede inhoud zijn erg belangrijk, maar als bezoekers de informatie die ze zoeken niet gemakkelijk kunnen vinden, raken ze gefrustreerd en dit heeft een negatieve invloed op de algehele gebruikerservaring.

Dit is vooral belangrijk als het gaat over ouders die de scholen voor hun kinderen onderzoeken, want als ze de website niet kunnen navigeren, kunnen ze de website gewoon verlaten en op zoek gaan naar een andere school.

De juiste boodschap

Zorg ervoor dat jouw website de juiste boodschap naar zijn bezoekers stuurt en dat deze daadwerkelijk de waarden vertegenwoordigt en de sterke punten van jouw school promoot. Jouw website is erg belangrijk als het gaat om het creëren van het beste imago van de school.

Mobiele versie

Dit is een ander zeer belangrijk kenmerk dat tegenwoordig niet mag worden genegeerd. De meeste gebruikers, waaronder leerkrachten, ouders en leerlingen, zullen de website van de school op hun mobiele apparaten bezoeken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de website op alle apparaten overzichtelijk blijft.

Het is boeiend

Maak het tot slot aantrekkelijk!

Het hebben van een schoolwebsite is erg belangrijk, maar door er een goede website van te maken, creëer je een goed beeld van de school en leidt dit tot een positieve gebruikerservaring.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig die de website van mijn school kan bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.