Waarom je als school een A/B-test moet uitvoeren voor de nieuwe website?

Gemaakt
30 januari 2022
Laatste update
23 augustus 2022
Auteur
Robbert van Empel
Onderwerp
Website
Samenvatting
De website van je school kan geanalyseerd worden met data van het gedrag van leerlingen en ouders via een A/B-test. Je kunt bijvoorbeeld zien waar ze op klikken of hoe lang ze op je schoolwebsite zitten. Dat is waardevolle informatie. Via deze blog leer je van websitebouwer Robbert van Empel hoe je deze test kunt uitvoeren.
websitebouwer website bouwen maken scholen school schoolsite Robbert van Empel Haarlem Nederland

Laat altijd voor je nieuwe schoolwebsite een A/B-test uitvoeren

Als school moet je altijd op je budget opletten. Bij het laten maken van een nieuwe website van je school is het dus verstandig om niet zomaar een nieuwe schoolwebsite te laten bouwen. Je wilt zeker weten of de nieuwe website effectief is.

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe schoolsite effectief is moet je altijd een A/B-test laten uitvoeren door degene die de nieuwe website voor je school maakt.

Wil je weten wat een A/B-test is? Wil je weten waarom het belangrijk is en wil je ook weten hoe je een dergelijke test uitvoert? Bekijk dan de video hieronder.

Wil je met me van gedachten wisselen?

Als je tot hier bent gekomen, dan denk je waarschijnlijk: "Ik heb iemand nodig om de website voor mijn school te laten bouwen." Daarom wil ik je een aanbod doen. Ik ga gratis met je in gesprek om te kijken wat je precies nodig hebt en ik kijk of ik de meest geschikte persoon ben om dit te leveren. Ben ik het niet, dan help ik je graag om de juiste persoon te vinden. Vind je dit interessant? Stuur me dan een email of stuur me een bericht via LinkedIn.